В угорському місті Загонь проходить фотовиставка «Листівки з України»

В угорському місті Загонь проходить фотовиставка «Листівки з України»

Фото
Укрінформ
У місті Загонь (Угорщина) до 31 жовтня проходить виставка фотографій «Листівки з України» про українські культурні об’єкти, зруйновані та пошкоджені внаслідок російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило консульство України в Ніредьгазі.

У відкритті виставки взяли консул Владислав Мушка, міський голова міста Загонь Ласло Гелмеці, громадський активіст і науковець Габріелла Бачікне Сігеті та місцева громадськісті.

Також публіка мала нагоду насолодитись відомими українськими музичними творами у виконанні педагога місцевої школи Пала Хомічка.

Проєкт «Листівки з України», розроблений Українським інститутом (Ukrainian Institute - Український інститут), фіксує та демонструє шкоду, завдану українській культурній спадщині російськими військами внаслідок бомбардувань та обстрілів під час повномасштабної неспровокованої війни, яку Росія розпочала проти України 24 лютого 2022 року.

Реалізація проєкту в Угорщині стала можливою за підтримки Фонду «Культура солідарності – EUNIC Ukraine» у партнерстві з Європейським культурним фондом та Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу (EUNIC), за основного фінансування Інституту ім. Ґете та додаткового фінансування Французького інституту та Інституту Сервантеса.

Консульство подякувало партнерам і співорганізаторам – Чеському центру (Cseh Centrum), міському голові Загонь, науковцю і громадському активісту Габріеллі Бачікне Сігеті та всім присутнім за підтримку України.

Виставку проходить у приміщенні Будинку Культури у м. Загонь за адерсою: Záhony, József Attila út 42.

Нагадаємо, у червні фотовиставка «Листівки з України» відбулася в Латвійському університеті в Ризі.

Фото: консульство України в Ніредьгазі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-