У Чорногорії відбувся фестиваль «Україніада»

У Чорногорії відбувся фестиваль «Україніада»

Укрінформ
У містечку Дженовічі поблизу Герцег-Нові пройшов фестиваль "Україніада", який зібрав десятки гостей - місцевих українців, представників дипкорпусу, громадян Чорногорії та іноземних туристів.

Про це повідомляє у Фейсбуці посольство України в Чорногорії, передає Укрінформ. 

Організаторами фестивалю стали Український центр у місті Герцег-Нові та Українська асоціація "Добра Справа".

На заході виступив посол України Олег Герасименко, який привітав місцеве українство та відзначив консолідованість, патріотичну позицію та активність української громади в Чорногорії. 

Фестиваль «Україніада» включав розноманітну кулінарну та культурно-мистецьку програму, а також благодіний ярмарок та розваги для дітей. 

На фестивалі виступили українські співачки з Хорватії, Чорногорії, Монако, а також гість з Великої Британії. Етноспівачка Олеся Русінова (з Хорватії) представила музичний альбом «What is Ethno?». Кавер-бенд Dora Kost (з Чорногорії) заспівав відомі та улюблені пісні як українською, так і англійською мовами. Оперна співачка Ірина Максимчук (з Монако) також заспівала двома мовами - українською і французькою. А британський гітарист і співак Берт Роджерс з гурту ill Tribe виконав пісню "Ой у лузі червона калина". Окрім того, на фестивалі виступили й місцеві юні українські таланти.

Читайте також: Розстріляну росіянами «швидку» з Харківщини показали у Франції

Як повідомляв Укрінформ, у липні у чорногорському місті Цетинє відкрили фотовиставку про Харків, на якій були представлені численні світлини, що розповідають як про красу українського міста, так і про його сьогоднішні важкі воєнні реалії. 

Фото: Embassy of Ukraine in Montenegro/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-