Громада Австралії вітає рішення уряду відправити Україні танки Abrams

Громада Австралії вітає рішення уряду відправити Україні танки Abrams

Укрінформ
Союз Українських Організацій Австралії (СУОА) привітав та подякував за рішення Канберри передати Україні партію танків Abrams.

Про це повідомляється на сайті організації, передає Укрінформ. 

«Союз Українських Організацій Австралії (СУОА) дуже радий, що уряд Австралії вирішив подарувати Україні свої зняті з озброєння танки M1A1 Abrams. Ці списані танки, які ніколи не використовувалися в бою, стануть довгоочікуваним доповненням до бойового потенціалу України. Вони допоможуть українським солдатам продовжувати захищати свою країну і стануть відчутним знаком підтримки з боку демократичної держави за багато тисяч кілометрів звідси», - йдеться у заяві.

В СУОА також висловили подяку уряду Австралії за те, що він дослухався і відгукнувся на заклики ЗСУ, української громади та багатьох інших про передачу Україні знятого з озброєння спорядження Збройних сил Австралії.

«Поглиблення військової підтримки з боку Австралії є важливим не лише для виживання України, але й для підтримання глобального миру та безпеки. Ми дякуємо Австралії за посилення підтримки в цей критичний час», - наголосили в організації.

Читайте також: У Раді Європи провели парад української вишивки

Як повідомляв Укрінформ, Австралія оголосила про намір передати Україні 49 танків Abrams в рамках нового пакету військової допомоги на суму 245 мільйонів доларів. Ці танки перебували на озброєнні Австралії та замінюються новими моделями. 

Разом із цією оголошеною допомогою загальна вартість загальної допомоги, наданої Австралією Україні з початку повномасштабної війни, перевищить 1,5 мільярда доларів.

Фото: Richard Bumgardner 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-