Документальний фільм «Да Вінчі» покажуть у Будапешті

Документальний фільм «Да Вінчі» покажуть у Будапешті

Укрінформ
Посольство України в Угорщині та Українська асоціація «Єдність» анонсували показ у Будапешті документального фільму «Да Вінчі» про українського військового, Героя України Дмитра Коцюбайла, який загинув під час оборони Бахмута.

Про це повідомляється на сторінці події у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Стрічку покажуть 2 листопада о 18:00 в EÖTVÖS10 Művelődési Házban. Фільм демонструватиметься українською мовою з угорськими субтитрами.

Після цього відбудеться круглий стіл за участю продюсера фільму Назара Борушка, президента Асоціації українських банків, спонсора фільму Андрія Дубаса та Тимчасового повіреного у справах України в Угорщині Іштвана Балога.

Документальна стрічка розповідає про життя та героїзм Дмитра Коцюбайла з позивним «Да Вінчі» - Героя України, командира батальйону «Вовки Да Вінчі» Добровольчого українського корпусу. 

Дмитро Коцюбайло отримав смертельне поранення 7 березня 2023 року під час чергової таки російського ворога під Бахмутом. Він похований на Аскольдовій могилі у Києві.

Продюсер Борушок розповідав, що стрічка «Да Вінчі» складається передусім з інтерв'ю людей, які його добре знали - це і родина, і його найближчі друзі, і кохана, і побратими, з якими він воював з 2014 року. Також у фільмі використані архівні матеріали.

Читайте також: Українців у Кореї запрошують на акцію на підтримку військовополонених

Як повідомляв Укрінформ, у червні у Лондоні відбулася прем'єра документального фільму «Да Вінчі». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-