Шкільна рада Конгресу українців Канади святкує 60-річчя

Шкільна рада Конгресу українців Канади святкує 60-річчя

Укрінформ
Шкільна рада при Конгресі українців Канади, відділ Торонто, відсвяткує 60 років своєї діяльності збором коштів на розробку сучасних навчальних матеріалів для учнів, які вивчають українську мову.

Про це повідомляється на сторінці ради у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Метою заснування ради була підтримка української шкільної освіти, збереження мови та культурної ідентичності серед української діаспори в Торонто.

Як зазначається, протягом свого існування рада об’єднувала українські школи міста, сприяла розвитку навчальних програм і професійному розвитку вчителів. Щороку організовуються численні події, серед яких День Незалежності та випускний вечір для учнів українських шкіл. Також рада займається створенням навчальних матеріалів, зокрема серії підручників «Розмовляємо українською».

Святкування 60-річного ювілею ради відбудеться 19 жовтня в Old Mills Toronto. В межах заходу пройде збір коштів на проєкт «Розробка сучасних навчальних матеріалів для українсько-канадських учнів, які вивчають українську мову як успадковану». Також планується серія уроків для учнів молодших, середніх та старших класів з метою забезпечення освітян сучасними навчальними матеріалами, що сприятимуть розвитку української ідентичності та підтримці української мови серед молоді в Канаді.

Як пише тижневик The New Pathway, Шкільна рада міста Торонто об'єднує мережу українських навчальних закладів, серед яких є чотири цілоденні двомовні школи. Ці школи пропонують українську програму в рамках міжнародного мовного курсу, що є частиною навчального плану Toronto Catholic School Board, та охоплюють учнів з 1 по 8 класи. 

Окрім цього, під опікою ради перебувають вісім україномовних суботніх шкіл, де учні можуть здобувати знання з українознавства, відвідувати садочки і навіть отримувати кредити, що зараховуються до старшої школи. 

Також до її складу належать шість україномовних садочків з різними формами організації: суботні, цілоденні та приватні. Ця розгалужена структура дозволяє охопити якнайширше коло дітей і молоді, що забезпечує збереження української мови та культурних традицій у багатокультурному середовищі Торонто, йдеться у повідомленні.

Однією з ключових сфер діяльності Шкільної ради є методична робота, спрямована на вдосконалення викладання української мови та літератури для учнів усіх вікових категорій. 

Також Шкільна рада займається створенням нових підручників для учнів, які вивчають українську мову як успадковану. Наразі триває апробація нових посібників для 5-11 класів, які вже впроваджуються в інших провінціях Канади. Для наймолодших учнів готуються нові навчальні матеріали, що допоможуть ефективно засвоювати основи мови. 

Крім того, рада працює над оновленням єдиних екзаменів з українознавства та продовжує підтримувати предметні групи вчителів, які займаються викладанням історії, літератури та культури. Ці ініціативи спрямовані на те, щоб українські учні в Канаді отримували якісну і сучасну освіту, яка відповідає вимогам часу.

Читайте також: В естонських школах навчаються майже 8 тисяч українських дітей

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії фахівці Української школи Пречистої Діви Марії надають підтримку і психологічну допомогу 2,5 тис. дітей, які тимчасово перебувають в цій країні через повномасштабне вторгнення Росії. 

Фото: Шкільна рада при Конгресі українців Канади, відділ Торонто/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-