У Польщі відбудуться відбіркові конкурси фестивалю «Червона рута»

У Польщі відбудуться відбіркові конкурси фестивалю «Червона рута»

Укрінформ
У трьох польських містах з 25 жовтня по 16 листопада пройде відбірковий тур фестивалю «Червона рута».

Про це повідомляє портал Наш вибір, передає Укрінформ.

Як зазначається, наразі триває прийом заявок на участь у конкурсі. Спробувати свої сили можуть музиканти, віком від 12 до 35 років, які зареєструються на участь до 25 жовтня, заповнивши анкету-заявку.

Конкурси відбудуться у Варшаві – 25-26 жовтня, Вроцлаві – 8-9 листопада, Кракові – 15-16 листопада. Цьогоріч вперше в історії фестивалю відбіркові конкурси відбудуться поза межами України.

До анкети потрібно долучити посилання на три власні пісні українською мовою. У конкурсі можуть брати участь як гурти, так і самостійні виконавці. Після заповнення анкети-заявки потрібно очікувати на зворотній зв’язок від журі. 

Переможці конкурсних відборів братимуть участь у фіналі фестивалю у 2025 році. 

«Червона рута» – це щорічний український музичний фестиваль, який проводиться з 1989 року. Конкурси проводяться у шести жанрах: український автентичний фольклор, популярна, танцювальна, акустична, експериментальна та рок-музика.

За час існування фестивалю у ньому брали участь гурти Плач Єремії, Воплі Відоплясова, Кому вниз, Тартак, а також інші виконавці з України, США, Канади, Угорщини та інших країн.

Читайте також: Ансамбль Вірського розпочав гастрольний тур Тайванем

Як повідомляв Укрінформ, у Варшаві, в Посольстві України в Польщі, іноземним дипломатам та громадськості представили художній фільм «Буча», світова премʼєра якого відбудеться під час Варшавського кінофестивалю. 

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-