У Брюсселі проходять Річні збори Європейського конгресу українців

У Брюсселі проходять Річні збори Європейського конгресу українців

Фото
Укрінформ
У столиці Бельгії 19-20 жовтня проходять Річні збори Європейського конгресу українців, присвячені 75-й річниці ЄКУ.

Про це повідомляється на сторінці ЄКУ у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Учасників зборів привітали глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав, колишній голова ЄКУ Левко Довгович, Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець, президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод, колишній президент СКУ Евген Чолій та директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв`язків з діаспорою Ірина Ключковська.

Павло Ґрод подякував організації та керівництву за щоденну працю задля перемоги України. «З огляду на політичні виклики у Сполучених Штатах, Європа повинна бути навіть більш рішучою у своїй відданості надання Україні необхідної військової, економічної та політичної підтримки для перемоги над Росією», - зазначив він.

Президент СКУ також відзначив довголітню невтомну діяльність ЄКУ, який є частиною історії всієї української діаспори та побажав плідних дискусій і вагомих рішень.

Як зазначається, у робочій частині зборів було схвалено звіти про діяльність ЄКУ за період від попередніх річних зборів, зміни та доповнення до Статуту ЄКУ, у складі Управи ЄКУ замість Ярослави Хортяні (Угорщина) членом обрано Ростислава Сукенника (Німеччина).

Також було обрано новий склад контрольної комісії ЄКУ: Галина Маслюк (Греція), Павло Садоха (Португалія) і Славко Бурда (Хорватія), а в повноправні члени ЄКУ прийнято чотири громадські організації української діаспори з Словенії, Молдови, Північної Македонії та Фінляндії.

Читайте також: У Вашингтоні відбувся вечір памʼяті полеглого Героя України Віктора Гурняка

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні 27-28 травня відбувся XIV З’їзд Європейського конгресу українців (ЄКУ), в якому взяли участь 50 представників українських громад Європи та гості організації. Під час заходу було обрано нове керівництво організації та прийнято нові організації у його склад. 

Фото: European Congress of Ukrainians/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-