Діаспора організувала день пропагування України у канадському парламенті

Діаспора організувала день пропагування України у канадському парламенті

Фото
Укрінформ
Делегати Конгресу українців Канади організували у парламенті Канади День пропагування України, провівши зустрічі із півсотнею депутатів й сенаторів.
Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у самому Конгресі українців Канади.

“Представники українських організацій з усієї Канади взяли участь у Дні пропагування на Парламентському пагорбі, організованому Конгресом українців Канади (КУК). Делегати КУК зустрілися із понад 50 членами Палати громад й Сенату Канади”, - заявили в українській організації.

У Конгресі українців Канади додали, що просували “підтримку Канадою перемоги України, яка потребує більшої економічної та військової допомоги Україні, жорсткішої відповіді на російську геноцидну війну проти України й подальшу підтримку українських біженців”.

Президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій подякувала усім, хто долучився до українського Дня пропагування. “Наближаються сумні роковини 1000-го дня з початку повномасштабної геноцидної війни Росії проти України. Україна може перемогти Росію та зробить це. Але для того, аби Україна перемогла швидше, Канада та союзники повинні суттєво наростити допомогу й запровадити рішучі заходи проти Росії”, - сказала Хичій.

Протягом двох днів делегатами Конгресу українців Канади вдалося загалом зустрітися із понад півсотнею канадських депутатів й сенаторів з усіх партій, у тому числі із премʼєр-міністром Джастіном Трюдо, міністеркою фінансів Христею Фріланд й кількома іншими членами канадського уряду.

Читайте також: В УККА розʼяснюють суспільству про важливість підтримки України перед виборами у США

Як відомо, Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади. За даними перепису населення, близько 1,4 млн жителів Канади мають українське коріння. Після початку повномасштабного російського вторгнення, до Канади приїхали близько 300 тисяч українських шукачів притулку.

Як повідомляв Укрінформ, представники Конгресу українців Канади зустрілися з міністеркою фінансів країни Христею Фріланд й обговорили питання допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-