У Польщі планується відкриття магазину українських коміксів

У Польщі планується відкриття магазину українських коміксів

Укрінформ
Видавництво UA Comix планує відкрити магазин з українськими коміксами у Кракові. 

Про це повідомила головна редакторка видавництва UA Comix Руслана Коропецька в коментарі для Читомо, передає Укрінформ. 

Книгарня буде продавати графічні романи українських авторів не лише українською, а й польською мовами. Також видавництво UA Comix планує перекладати власні комікси польською.

Руслана Коропецька зазначає, що у Польщі є попит на українські комікси та зазначає, що цікавляться ними не лише польською мовою. «Коли я буваю на фестивалях коміксів, то завжди купую видання, які мені подобаються, незалежно від мови. Не розумію, чому б і нам не продавати видання українською», - зауважила вона.

Окрім видання власних коміксів польською, Comix UA також продають права на публікацію коміксів, зокрема і на польський ринок, наприклад, на книжку з графічною поезією 3.3.3, яка вийшла у видавництві K&N Publishing. 

Відкрити книгарню планують до кінця року. Дату відкриття повідомлять незабаром.

UA Comix — українське видавництво мальописів. Окрім звичних мальованих історій, видавництво також створює соціальні мальовані історії. 

Читайте також: У парламенті Естонії відкрилася виставка «Український колорит»

Як повідомляв Укрінформ, «Перша українська школа» в Польщі стала однією з п’яти фіналістів премії World Best School Prizes 2024 від британської інституції T4 Education, вигравши у категорії «Подолання труднощів».

Фото: UA Comix Kolomyia/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-