Цукор подорожчав через зростання цін на світовому ринку - виробники
Про це повідомляє прес-служба НАЦУ "Укрцукор".
«За період з 29 грудня 2016 року ціни на цукор білий на Лондонській біржі зросли майже на 4% (на 20,1 $/т), а на цукор-сирець з тростини на Нью-Йоркській біржі зросли на 6% ( на 25,3 $/т)», - сказала керівник аналітичного відділу асоціації Руслани Бутило.
За її словами, українська ціна корелюється світовими цінами, тому чим більше змінюватиметься цінова ситуація на світовому ринку, тим більш відчутно це стане для українського.
Проте збільшення мінімальних цін на цукор та цукровий буряк на наступний маркетинговий рік зовсім не впливає на ціноутворення.
«Роздрібні ціни на цукор абсолютно не залежать від мінімальної ціни, тому і не можна сказати, що в разі збільшення мінімальних цін зростуть і роздрібні: навіть цьогорічна збільшена мінімальна ціна всеодно менша за ту, за яку реалізують цукор на ринку», - зазначила Бутило.