Новий стандарт на м'яке морозиво почне діяти з 2018 року
Про це розповів президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Таким чином буде здійснюватися контроль за м'яким морозивом, яке в нас продається на вулиці, в кафе, ресторанах, з точку зору сировини та якості його виготовлення", - пояснив Бартковський.
Він додав, що ДСтУ на м'яке морозиво було розроблено у 2017 році.
За словами Бартковського, на сьогодні в Україні майже всі виробники морозива працюють відповідно до існуючих держстандартів.
Нагадаємо, на сьогодні в Україні існують такі ДСтУ для виробників морозива: 4733 "Морозиво молочне, вершкове, пломбір", 4734 "Морозиво плодово-ягідне, ароматичне, щербет, лід" та 4735 "Морозиво з комбінованим складом сировини".