USAID розробить правила гігієни для виробників свинини в Україні
Про це повідомляє інформаційно-аналітичний портал про свинарство PigUa.info.
"Вони описуватимуть загальні правила гігієни для свинокомплексів, вимоги до благополуччя свиней, транспортування тварин до місця забою та передзабійного утримання, а також безпосередньо забою свиней і розбирання м’яса. Настанови також включатимуть розробку та впровадження процедур заснованих на принципах НАССР - для переробників", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що практичне застосування «Настанов з дотримання вимог законодавства з безпечності харчових продуктів на потужностях з вирощування, утримання, забою свиней та первинної переробки туш» перевірятимуть на підприємствах АСУ, як на свинокомплексах, так і на переробних підприємствах.