З рахунків Януковича і його оточення вже конфісковано $1,7 мільярда - Луценко

З рахунків Януковича і його оточення вже конфісковано $1,7 мільярда - Луценко

Укрінформ
Відколи в Україні набув чинності закон про спецконфіскацію з рахунків екс-президента Віктора Януковича та його оточення конфіскували 1,7 млрд доларів США - 1,5 млрд доларів раніше і 200 млн доларів днями.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко у прямому ефірі програми "ТСН.Тиждень"

"Повідомлю дві ключові цифри. Перше - за оцінкою наукової експертизи, офіційно проведеної Академією наук України, збитки, завдані режимом Януковича Українській державі, сягають 40 мільярдів доларів США. Це - один річний бюджет держави... Тому 1,5 мільярда доларів, які ми могли в порядку спеціальної конфіскації повернути до державного бюджету, є лише частиною із розграбованого організованим злочинним угрупованням Януковича. Ці кошти повертаються згідно із законом, згідно із рішеннями суду і вони викликають питання лише у тих, хто раніше працював у відомствах Курченка та Клименка", - сказав керівник ГПУ.

Читайте також: ГПУ почала конфіскацію $200 мільйонів "мафії Януковича"

Генпрокурор Юрій Луценко переконаний, що Януковичу не вдасться повернути ці гроші через європейські суди, адже правоохоронці діяли в рамках чинного законодавства відповідно до рішень судів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-