Українська яловичина з'явиться на ринку Туреччини
Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби.
"Україна отримала право експорту яловичини до Туреччини. Це стало результатом роботи технічної місії Головного директорату захисту та контролю Міністерства сільського господарства Республіки Туреччина щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини”, - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що турецькі інспектори проводили аудит системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні, а також проінспектували забійні підприємства, які зацікавлені в експорті продукції до Туреччини. За результатами цієї роботи прийнято рішення про відкриття ринку Туреччини для української яловичини, наголосили в Держспоживслужбі.
У відомстві додали, що робота над погодженням форми ветеринарного сертифіката на експорт української яловичини до Республіки Туреччина наразі перебуває на фінальній стадії.
Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня поточного року в Україні працювала технічна місія Головного директорату захисту та контролю Міністерства сільського господарства Республіки Туреччина щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини. Місія проводилася з метою визнання системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні в цілому, що означає можливість відкриття експорту зазначеної продукції українського виробництва до Туреччини. Для цього інспектори ознайомилися з функціями і повноваженнями Держспоживслужби, її територіальних органів, роботою лабораторії Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) та державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», а також проінспектували низку господарств, що утримують ВРХ, та забійних підприємств, які зацікавлені в експорті продукції до Туреччини.