Гройсман: Премії у Нафтогазі - це перегин, чекаю на їхнє рішення

Гройсман: Премії у Нафтогазі - це перегин, чекаю на їхнє рішення

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман очікує, що наглядова рада НАК "Нафтогаз України" перегляне високі премії правлінню компанії.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі Укрінформу в Копенгагені, де перебуває з офіційним візитом.

"Я, дійсно, звернувся до наглядової ради НАК "Нафтогаз України", з тим щоб вони переглянули це рішення, бо воно викликало і в мене, і в українського суспільства величезну стурбованість. Я вважаю, що це "перегин", і чекаю на їхнє рішення", - сказав глава уряду.

При цьому Гройсман запевнив, що поважає незалежність наглядової ради НАК, але наполягатиме на скасуванні цих надзвичайно високих бонусів.

Читайте також: Премії у 45,6 мільйона: Гройсман наказав Нафтогазу переглянути рішення

Як повідомляв Укрінформ, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії у зв'язку з перемогою у Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом". Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу (в даному разі - 4,56 млрд доларів). Таким чином, правлінню підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 22 червня заявляв, що очікує відповіді від наглядової ради НАК "Нафтогаз України" щодо перегляду рішення про нарахування високих премій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-