Експерти повідомили про зростання цьогоріч виробництва ковбас в Україні
Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані Держстату.
"За перше півріччя вітчизняні м'ясопереробні підприємства випустили майже 118 тис. т ковбасних виробів. Це на 5% більше, ніж за перші півроку 2017-го", - йдеться у повідомленні.
Як зауважують аналітики, найвідчутніше збільшилося виробництво вареної групи продуктів, на які припадає понад дві третини усього виробництва ковбас. За січень-червень 2018-го випуск цієї продукції майже сягнув 81 тис. т, що на 3,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Другі за обсягами випуску в загальній структурі напівкопчені ковбаси «додали» 3,5%, а треті в цій структурі - варено-копчені, сиров'ялені та сирокопчені ковбаси - 3,2%. Випуск копчено-запечених зріс на 8,3%, проте питома вага цієї групи ковбас незначна (1,2%), тож не мала відчутного впливу на загальний результат.
В Асоціації зауважують, що частка виробництва ковбас у загальній структурі випуску м'яса та м'ясопродуктів промисловими підприємствами становить 11,5%, тоді як виробництва м'яса - всемеро більша.