МВФ поки не коментує можливі зміни процедури кредитування України

МВФ поки не коментує можливі зміни процедури кредитування України

Укрінформ
У МВФ поки що утримуються від прямих коментарів щодо можливої зміни процедури кредитування України з чинної програми EFF (розширеного фінансування) на Stand-by, зауважуючи, що продовжують діалог із Києвом.

З відповідною заявою виступив у четвер директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наша команда працювала в Києві, поспілкувавшись з українською владою щодо продовження наших зусиль на підтримку політики реформ, макроекономічної стабільності та зростання в Україні, а також щодо можливої фінансової допомоги з боку Фонду", - відповів представник МВФ на запитання Укрінформу щодо попередніх підсумків роботи Місії Фонду в Києві, а також щодо можливого переходу на програму кредитування Stand-by.

"У мене немає додаткових подробиць щодо цих дискусій, які тривають", - додав Райс.

Він також зауважив, що не може назвати конкретної дати, коли у Фонді підіб'ють підсумки роботи місії в Україні, пообіцявши, втім, поінформувати про це згодом.

Як повідомляв Укрінформ, оціночна місія МВФ прибула до Києва 6 вересня в рамках чергового перегляду виконання Україною програми розширеного фінансування EFF та визначення можливості виділення наступного траншу. При цьому було офіційно оголошено, що місія працюватиме в Україні до 19 вересня.

Читайте також: Програми фінансування EFF чи Stand-by. Що краще для України?

Тим часом, із заяв українських політиків стало відомо про попередню згоду МВФ замінити поточну програму EFF на Stand-by для України.

Чотирирічна програма EFF (Extended Fund Facility) була затверджена МВФ для України в березні 2015 року. Вона передбачала виділення близько $17,5 млрд й містила при цьому конкретні умови для фінансування. Її дія обмежена часовими рамками - до березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-