Гройсман - про ринок електроенергії: Уряд підтримає будь-яке рішення Ради

Гройсман - про ринок електроенергії: Уряд підтримає будь-яке рішення Ради

Укрінформ
Прем'єр-міністр упевнений, що запуск ринку електроенергії має відбутися 1 липня 2019 року, але якщо Верховна Рада ухвалить рішення про відтермінування, уряд його підтримає.

Про це Володимир Гройсман сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Уряд діє в умовах чинного законодавства, і законодавством передбачено, що з 1 липня ми маємо запустити закон ("Про ринок електричної енергії"  - ред.)  в дію. Якщо будуть інші  рішення, то ми виконаємо  будь-які рішення парламенту", - зазначив прем'єр.

Він додав, що  завдання уряду полягає в тому,, щоб  від упровадження ринку електроенергії не постраждали ні люди, ні бізнес.

"Ми в принципі ухвалили всі необхідні рішення, щоб уберегти від здорожчання електроенергії", - наголосив керівник Кабміну.

Читайте також: Ціни на електроенергію зростуть на 25% якщо буде новий ринок - НБУ

Як повідомляв Укрінформ, повномасштабний ринок електроенергії відповідно до закону має запрацювати з 1 липня 2019 року.

Водночас у ДП НЕК "Укренерго" не виключають відстрочки з введенням ринку електроенергії на 2-3 місяці - або перенесення на 2020 рік.

10 червня стало відомо, що Президент Володимир Зеленський  вніс до Верховної Ради законопроект про відтермінування запуску ринку електроенергії на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-