Гончарук планує за п'ять років досягти зростання економіки на 40%

Гончарук планує за п'ять років досягти зростання економіки на 40%

Укрінформ
Уряд планує впродовж наступних 5 років забезпечити зростання економіки на 40% та залучення 50 млрд дол. інвестицій.

Про це під час презентації Програми дій уряду заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україні потрібно зростати 5-7% на рік. Це дасть нам можливість нормально розвиватися і покращувати життя людей. Наступні кілька років нас чекають непрості роки. Ми віддаватимемо рекордні борги, кожна третя гривня у наступному році піде на погашення боргів", - зазначив Гончарук.

На його думку, протягом наступних п'яти років "реально прийти до такої ситуації, коли економіка зросте на 40% і вдасться залучити 50 млрд дол. інвестицій".

Читайте також: Гончарук представляє Програму дій уряду

"Програма діяльності уряду - це великий документ, не схожий на те, що ухвалювали попередні уряди. Це, перш за все, про цілі. Як працює уряд у цивілізованій країні? Він обирається парламентом, встановлюються певні вимірювані цілі - чого ти маєш досягти за певний період часу. Регулярно парламент дивиться, чого вдалося досягти", - сказав Гончарук.

Читайте також: Кабмін тимчасово "поновив у правах" податкову міліцію

За його словами, цілі, які закладені у програмі, - "людиноцентричні".

"Ми не ставимо абстрактних цілей просто досягнути позицій у якихось рейтингах. У нас цілі стосуються людини у різних життєвих ситуаціях", - додав Гончарук.

Як повідомлялося, 29 вересня Кабінет міністрів України схвалив Програму дій уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-