За рік подорожчали яйця та майже всі види м'яса
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба статистики.
У лютому 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 82,49 грн за кг (на 8,0% дорожче, ніж у лютому 2020 року); яловичина – по 153,99 грн за кг (на 12,7% дорожче); ковбаса варена першого ґатунку – по 106,31 грн за кг (на 6,4% дорожче); морожена риба – по 83,05 грн за кг (на 6,2% дорожче) ; яйця – по 32,26 грн за десяток (на 89,0% дорожче); куряче філе – по 97,37 грн за кг (на 2,7% дорожче); курятина у тушках – по 60,13 грн за кг (на 9,1% дорожче). При цьому, з лютого 2020 року по лютий 2021 року свинина подешевшала на 0,4%, до 115,33 грн за кг.
Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 3,4% (до 25,83 грн за кг); сири м’які жирні – на 6,5% (до 114,18 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 7,2% (до 65,59 грн за кг); вершкове масло – на 5,5% (до 45,04 грн за 200 г).
Як повідомляв Укрінформ, споживчі ціни у лютому 2021 року проти січня 2021 року збільшилися на 1,0%; проти лютого 2020 року – на 7,5%. За січень-лютий 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживча інфляція становила 6,8%.