Виплата «карантинних» 8 тисяч: Шмигаль розповів, коли ФОПи зможуть подати заявки

Виплата «карантинних» 8 тисяч: Шмигаль розповів, коли ФОПи зможуть подати заявки

Укрінформ
Підприємці та їхні працівники, які постраждали від посилених карантинних обмежень у червоних зонах, зможуть вже наступного тижня подати заявки на порталі або в застосунку Дія на отримання по 8 тис. грн допомоги від держави.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей механізм передбачає надання одноразової грошової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. Він вже працював узимку, і ми його повертаємо в регіони, що перебувають у червоних зонах. Зареєструватись на отримання допомоги від держави можна буде вже наступного тижня», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: На нараді у Зеленського обговорили підтримку бізнесу в «червоних» зонах

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня ухвалила президентський закон «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», що передбачає допомогу в розмірі 8 тис. грн ФОПам і найманим працівникам.

Згідно з документом, застрахований ФОП чи працівник, який у нього працює, має право на отримання допомоги з держбюджету на підставі самостійного звернення у розмірі 8 тис. грн. Окрім цього, підприємці та працівники можуть потенційно розраховувати на допомогу від місцевої влади у розмірі, який буде визначено органами місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-