В Україні цьогоріч планують збільшити виробництво цукру на 30%

В Україні цьогоріч планують збільшити виробництво цукру на 30%

Укрінформ
В Україні у 2021-2022 маркетинговому році (МР) передбачається виробництво цукру на рівні 1,4 млн тонн, що на 30% більше, ніж у 2020-2021 МР.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

"Беручи до уваги суттєві перехідні залишки у 422 тис. тонн на початок минулого МР, загальна пропозиція цукру становитиме 1,74 млн тонн, що буде цілком достатньо для задоволення внутрішнього попиту, обсяг якого оцінюється у межах 1,25 млн тонн", - зазначили в Мінекономіки.

У профільному відомстві зауважили, що цукрова галузь України дозволяє виробляти до 2,0 млн тонн бурякового цукру в рік, що повністю забезпечує внутрішні потреби країни (1,1 – 1,2 млн тонн).

Минулого 2020/2021 МР через несприятливі погодні умови в Україні було вироблено 1,1 млн тонн цукру, що на 25% менше, ніж у 2019/2020 МР.

За даними Держстату, в Україні спостерігається поступове зниження споживання цукру. Якщо у 2008 році середньостатистичний українець впродовж року спожив близько 41 кг цукру та цукровмісних продуктів, то у 2020 році – 28,5 кг. Таке зниження в тому числі пов’язане зі зміною культури харчування та зменшенням потреб у цукрі у суміжних галузях.

Читайте також: Виробники цукру закликають Раду не допустити його імпорту

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч першим в Україні запустив переробку цукрових буряків нового врожаю Селищанський цукровий завод ТОВ «Панда» у Черкаській області. У поточному році планується робота 33 цукрових заводів.

У сезоні 2020-2021 року в Україні працювали 30 цукрових заводів. Загалом було перероблено 7,70 млн тонн цукрових буряків урожаю 2020 року та виготовлено 1021,1 тис. тонн цукру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-