Шмигаль закликає місцеву владу «не перегнути» з тарифами на тепло та гарячу воду

Шмигаль закликає місцеву владу «не перегнути» з тарифами на тепло та гарячу воду

Укрінформ
Кабінет Міністрів більше не встановлює тарифи на тепло та гарячу воду, але вони мають бути справедливими, для цього місцева влада отримає відповідні інструменти.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

Шмигаль зауважив, що закон № 1639-IX "Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу", який передбачає здійснення реструктуризації боргів теплокомуненерго за спожитий природний газ, допоможе відшкодувати заборгованість, яка виникла через різницю в тарифах на тепло та гарячу воду.

"Взимку цього року уряд підписав Меморандум з мерами міст, де обіцяв вирішити всі ці питання. Свою обіцянку ми виконуємо. Реалізація закону - це крок до оздоровлення фінансового стану теплокомуненерго та їх модернізації. Десятки мільярдів буде компенсовано. Місцевій владі це дозволить збалансовано вирішити питання з тарифами на тепло і гарячу воду у власних громадах. Уряд більше не встановлює відповідні тарифи, а тому дає місцевим керівникам необхідний інструмент, аби такі тарифи були справедливими для людей", - сказав Шмигаль.

Крім того він зауважив, що цей закон дозволяє підприємствам теплоенергетики належно підготуватись і пройти опалювальний сезон.

Читайте також: Опалювальний сезон-2021: як в умовах децентралізації не отримати «тепловий удар»

Як повідомлялося, у лютому цього року Кабмін, представники місцевої влади, НКРЕКП та НАК «Нафтогаз України» підписали меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на опалення та гарячу воду зростати не будуть.

Меморандум підписаний міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим, в.о. міністра енергетики Юрієм Вітренком, міськими головами, представниками Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, представниками НАК «Нафтогаз України». 

Читайте також: Газова складова тарифу на тепло цьогоріч не зросте - Нафтогаз

Від міських голів Меморандум підписали очільник Житомира Сергій Сухомлин, очільник Києва Віталій Кличко, керівник Одеси Геннадій Труханов, міський голова Бучі Анатолій Федорук. Також у форматі відеоконференції на заході були присутні міський голова Дніпра Борис Філатов, очільник Львова Андрій Садовий та керівник Маріуполя Вадим Бойченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-