Нафта слабо дешевшає після стрибка напередодні

Нафта слабо дешевшає після стрибка напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту незначно знижуються в п'ятницю, 3 вересня, після зростання напередодні на тлі ослаблення долара і падіння запасів сирої нафти в США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73 за барель, що на $0,03 (0,049%) нижче за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,17 (0,24%) - до $69,82 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $73,03 і $69,99 відповідно.

«Оскільки на ринку кінця року зберігається значний дефіцит, нафта, схоже, готується до подальшого зростання. ОПЕК+ демонструє високу дисципліну в ослабленні скорочень, а запаси сировини в США продовжують скорочуватися», - сказав Едвард Мойя, старший аналітик ринку OANDA.

Зростанню еталонних ф'ючерсів на цьому тижні також сприяло ослаблення долара США, яке здешевлює нафту для власників інших валют, і наслідки урагану «Іда».

«Факторами підтримки стали тривалі перебої у видобутку нафти в Мексиканській затоці і Луїзіані, що ще більше зменшить запаси сировини в Сполучених Штатах. Зростанню цін також сприяють дані, що свідчать про стійке відновлення внутрішнього попиту на паливо», - сказала Вандана Харі, енергетичний аналітик в Vanda Insights.

В американській частині Мексиканської затоки і раніше призупинено видобуток близько 1,7 млн ​​бар. сирої нафти на добу (б/д). При цьому пошкодження вертодромів і паливних складів уповільнює процес повернення екіпажів на морські платформи, повідомили джерела Reuters.

Компенсуючи вплив пропозиції, попит на нафту був обмежений, оскільки тривалі перебої в подачі електроенергії уповільнюють перезапуск НПЗ в Луїзіані, закритих через ураган «Іда».

Підтримку котируванням надає також значне скорочення запасів нафти в США за останній тиждень - на 7,2 млн барелів. При цьому зниження було відзначено за підсумками третього тижня поспіль.

Читайте також: Україна вперше почала транспортувати британську нафту

Президент США Джо Байден в четвер повідомив, що проінструктував міністра енергетики Дженніфер Гренхолм використовувати стратегічний запас нафти для боротьби з викликаним ураганом "Іда" зростанням цін на паливо в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-