ВВП України за сім місяців зріс на 2,1% - Мінекономіки

ВВП України за сім місяців зріс на 2,1% - Мінекономіки

Укрінформ
За розрахунками Міністерства економіки, за січень - липень 2021 року зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) становило 2,1% проти аналогічного періоду торік.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в огляді економічної активності за липень, оприлюдненому на сайті міністерства. 

Зазначається, що у січні-липні 2021 року, за розрахунками Мінекономіки, зведений індекс виробництва (ЗІВ) збільшився на 1,3% (проти зростання на 1,0% у січні - червні 2021 року і падіння на 6,6% за 7 місяців 2020 року).

При цьому ВВП у січні -липні 2021 року збільшився на 2,1%, тоді як зростання за 6 місяців 2021 року становило 1,7%, а у січні-липні торік спостерігалося падіння на 6,1%.

Читайте також: Мінфін сподівається, що річна інфляція не перевищить 10%

Позитивний внесок у динаміку ЗІВ та ВВП сформували промисловість (як за рахунок сприятливої кон’юнктури на зовнішніх сировинних ринках, так і продовження відновлення попиту основних користувачів продукції) і сільське господарство, де завдяки високій врожайності майже всіх культур спостерігалося відновлення зростання виробництва.

При цьому "не виправдала очікувань будівельна галузь", де динаміка порівняно з минулим роком не змінилася.

Як повідомляв Укрінформ, за другий квартал 2021 року реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) збільшився на 5,4% порівняно з аналогічним періодом торік. ВВП України за перший квартал 2021 року зменшився на 2,0% порівняно з першим кварталом 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-