В Україні знизилися відпускні ціни на овочі, крупи та цукор – Мінагро
Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.
За оперативними даними обласних державних адміністрацій відбулось зниження середніх цін виробників на овочі. Зокрема, відносно минулого місяця на 7% знизилися відпускні ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. Також за минулий місяць втратили в ціні морква (25%) та буряк (24%). Капуста та цибуля здешевіли у виробників на 12% та 16%.
Спостерігається зниження відпускних цін на деякі бакалійні товари. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінна (-1%), горохова (-3%) та кукурудзяна (-1%) крупи. Цукор подешевшав на 3%.
Разом з тим, за місяць відпускні ціни на молоко вищого ґатунку та м'ясо курей зросли на 3%, м'ясо ВРХ – на 6%, свинина – на 7%.
За інформацією міністерства, на більшість критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.
Як повідомляв Укрінформ, споживчі ціни у серпні 2021 року проти липня 2021 року зменшилися на 0,2%; проти серпня 2020 року вони збільшилися на 10,2%, проти грудня 2020 року – на 6,2%. За січень-серпень 2021 року порівняно із аналогічним періодом минулого року споживча інфляція становила 8,7%. Базова інфляція у минулому місяці порівняно із липнем 2021 року становила 0%, з початку року – 4,2%.