Підприємства Держкосмосу перетворять в акціонерні товариства

Підприємства Держкосмосу перетворять в акціонерні товариства

Укрінформ
Підприємства, які належать до сфери управління Державного космічного агентства та мають стратегічне значення для економіки та безпеки країни, перетворять на акціонерні товариства (АТ), 100% акції яких належатиме державі.

Як передає Укрінформ, відповідний проєкт розпорядження "Про погодження перетворення державних підприємств космічної галузі в акціонерні товариства" уряд ухвалив під час засідання 22 вересня.

"Мета прийняття акта — забезпечення системного підходу для вирішення питання щодо запровадження сучасної форми управління державою корпоративними правами підприємств космічної галузі", - йдеться в пояснювальній записці до розпорядження.

Очікується, що ухвалення розпорядження позитивно вплине на планування діяльності підприємств космічної галузі за рахунок більш ефективного управління та залучення капіталу, що сприятиме оздоровленню їх фінансового стану.

Крім того, перетворення підприємств космічної галузі в АТ спростить систему управління, що в результаті розширить можливості керівників, скоротивши терміни ухвалення тих, чи інших рішень.

Читайте також: На реалізацію нової космічної програми Україна витратить ₴15 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, напередодні урядовий комітет схвалив проект Державної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-