РНБО готова допомогти із розбудовою кіберзахисту в енергетичному секторі

РНБО готова допомогти із розбудовою кіберзахисту в енергетичному секторі

Укрінформ
Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України готовий надавати Міністерству енергетики свої потужності для впровадження на початковому етапі заходів із забезпечення кібербезпеки в енергетичному секторі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці РНБО.

Як ідеться в повідомленні, 29-30 вересня в Одесі триває виїзне дводенне засідання (у рамках конференції Energy CyberCon 2021) Робочої групи з питань розбудови кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури енергетичної галузі Міністерство енергетики України.

Відкриваючи засідання, заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк зазначив, що кібербезпека сьогодні є життєво важливим фактором існування енергетичної галузі.

«Сьогодні критично важливим є не лише запровадити новітні технології забезпечення енергоефективності, а й захистити енергетичну систему від загроз у кіберпросторі», - зазначив він.

Заступник секретаря РНБО висловив переконання у необхідності посилення координації дій державних та приватних суб’єктів енергетичної галузі у питаннях забезпечення надійного кіберзахисту.

«Маємо зважити на усі існуючі загрози і розробити схему спільної координації дій, методи реагування, застосовні як для державного, так і для приватного сектору», - заявив Демедюк.

За його словами, НКЦК готовий надавати свої можливості, засоби для координації, поки не буде запущено центр кіберзахисту при Міністерстві енергетики.

Читайте також: У РНБО закликали розробити єдину термінологію у сфері кібербезпеки

Зазначається, що учасники засідання планують обговорити і затвердити План заходів реалізації Концепції забезпечення кібербезпеки в енергетичному секторі України на 2022-2024 роки. Також буде презентовано кращі проєкти захисту енергетичного сектору від провідних виробників та постачальників рішень у сфері цифровізації та кібербезпеки.

«Члени Робочої групи обміняються думками щодо місця секторальної кібербезпеки в організаційно-технічній моделі національної кібербезпеки, стандартів кібербезпеки в енергетичному секторі та законодавства в сфері критичної інфраструктури, обговорять відповідний міжнародний досвід», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня в Києві відбувся перший саміт Національного кластера кібербезпеки за участю Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО та Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-