У столиці відкрилася виставка до 25-річчя Укрспецекспорту

У столиці відкрилася виставка до 25-річчя Укрспецекспорту

Фото
Укрінформ
У Києві відкрилася виставка, присвячена 25-річчю створення державної компанії «Укрспецекспорт».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В експозиції «УСЕ – 25: люди, факти, події», яку розгорнули у приміщенні Укрспецекспорту, йдеться про людей, які створювали систему спеціального оборонного експорту держави та розвивали військово-технічну співпрацю України з іншими державами.

На церемонії зазначалося, що за 25 років держкомпанія стала найважливішим елементом системи військово-технічної співпраці України з іноземними державами.

«Цією фотовиставкою ми починаємо святкування 25-річчя компанії. Ми відрахували 25 років від початку створення концерну і показали у фотографіях історію його становлення», - зазначив на відкритті виставки генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря.

Своєю чергою перший керівник концерну (1996-1998 рр.) Андрій Кукін сказав, що за 25 років Укрспецекспорт показав свою надійність і став «значущим явищем» у сфері військово-технічної співпраці.

Читайте також: Оборонна виставка в Стамбулі: українські «Вільха», «Квітник-Е», «Кайра» та інші

На виставці представлені і фото зразків військової техніки, що постачається у Китай, Об‘єднані Емірати, Туреччину, Індонезію, Малайзію, Пакистан.

Відкриття фотовиставки, присвяченої 25-річчю державного спецекспортера / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомлялося, Укрспецекспорт було створено 9 жовтня 1996 року для здійснення операцій з експорту-імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення, щоб сприяти розвитку виробничого та науково-технічного потенціалу українських підприємств ОПК; поповнювати дохідну частину державного бюджету за рахунок надходження коштів від реалізації надлишкового озброєння, військової, спеціальної техніки, майна Збройних сил; освоювати міжнародні ринки озброєння, військової та спеціальної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-