Цьогорічний урожай соняшника може перевищити 15 мільйонів тонн

Цьогорічний урожай соняшника може перевищити 15 мільйонів тонн

Прогноз
Укрінформ
В Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ) прогнозують, що цьогорічний урожай соняшнику сягне 15,1 млн тонн, що на 15% більше, ніж торік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УКАБ

"У 2020/21 маркетинговому році очікується врожай насіння соняшнику на рівні 15,1 млн т. Цей показник на 15% вище аналогічного показника минулого року та майже досягне максимального обсягу виробництва, що було зафіксовано в 2019 році", - йдеться у повідомленні.

При цьому зростання відбудеться як за рахунок більш високої (на 15%) врожайності порівняно з минулорічними показниками , так і за рахунок збільшення посівних площ (на 2%).

“Достатня кількість вирощеного насіння соняшнику цього року дозволить забезпечити внутрішній попит на соняшникову олію, а також згенерувати достатню кількість експортної виручки та стримати подальше зростання цін, що спостерігалося в 2019/20 маркетинговому році”, - прокоментувала аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Читайте також: Україна вже експортувала понад 15 мільйонів тонн зерна

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня в асоціації "Укроліяпром" прогнозували, що цьогоріч в Україні буде зібрано понад 22 млн тонн насіння олійних культур, тобто на 20,2% більше, ніж торік; з них понад 16 млн тонн - насіння соняшнику.

За даними Мінагрополітики на 1 жовтня, соняшник зібрано з площі 2,7 млн га (по Україні 42%) при урожайності 21,6 ц/га. Найбільше його зібрано на Херсонщині – 93% до прогнозу, а найвища урожайність у Хмельницькій області – 34,2 ц/га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-