США працює над гарантуванням реверсу з Європи в Україну – представник Держдепу

США працює над гарантуванням реверсу з Європи в Україну – представник Держдепу

Укрінформ
Старший радник Державного департаменту Амос Хохштайн заявив, що уряд США комплексно працює над тим, щоб гарантувати реверс газу з Європи в Україну.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

«Йдеться про декілька речей, які повинні працювати в комплексі. Ми працюємо над тим, щоб Україна продовжувала бути транзитною країною при поставках російського газу в Європу. Але ще один момент – потрібно забезпечити, щоб у разі, якщо з транзитом щось станеться, Україна мала можливість отримувати газ з Європи. Тут потрібно, щоб збігалися інтереси енергетичної безпеки як України, так і Європи», - сказав Хохштайн.

За його словами, нині Вашингтон працює з представниками урядів сусідніх з Україною країн з метою забезпечення в разі необхідності постачання газу з Європи в Україну.

Читайте також: Ціни газу в світі на тарифах українців майже не позначаться – НБУ

«США налаштовані, щоб працювати з представниками урядів інших країн вашого регіону з метою забезпечити в разі необхідності постачання газу з Європи в Україну, будь то через Словаччину, Польщу або Угорщину. І щоб такі поставки були організовані своєчасно, особливо в разі гострої необхідності або якоїсь надзвичайної ситуації», - додав Хохштайн.

Як повідомляв Укрінформ, російський газовий монополіст Газпром 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік - 2».

«Північний потік - 2» - російський газопровід, побудований в обхід України по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-