Україна не просила в «ЛНР» про поставки вугілля - у ТКГ спростували російський фейк

Україна не просила в «ЛНР» про поставки вугілля - у ТКГ спростували російський фейк

Укрінформ
Українська делегація у Тристоронній контактній групі спростувала інформацію російських медіа про те, що Україна просила “ЛНР” поставляти з тимчасово окупованих територій вугілля.

Як передає Укрінформ, про це Українська делегація у Тристоронній контактній групі повідомила в Телеграмі.

“Деякі російські ЗМІ заявили, що нібито «…представники України в економічній підгрупі ТКГ з Донбасу просили розглянути можливість комерційного постачання вугілля та електроенергії з непідконтрольного Донбасу», - йдеться в повідомленні.

У ТКГ зазначили, що насправді представники української сторони Підгрупи із соціально-економічних питань вказали російській стороні на перспективи погіршення соціально-економічної ситуації як на підконтрольній території Луганської області, так і на тимчасово окупованій.

Читайте також: Росія намагається змусити Україну купувати вугілля в терористів «Л/ДНР» - експерт

Ймовірною причиною причиною цього є те, що Російська Федерація припинила постачання енергетичного вугілля на Луганську теплоелектростанцію.

Ця станція виробляє тепло та електрику для підконтрольних районів та живить електроенергією Попаснянський районний водоканал, який постачає воду для громадян України на тимчасово окупованих територіях.

Представники Української делегації вказали на неприпустимість погіршення становища наших громадян з обох боків лінії розмежування, що прямо суперечить духу та букві Нормандських та Мінських угод.

ТКГ заявили, що далі – запрацювала машина російської пропаганди.

Українська делегація висловлює надію, що благополуччя луганчан по обидва боки лінії розмежування – залишається приоритетами для ТКГ.

Читайте також: У листопаді Україна планує закупити вугілля з Польщі, Казахстану та ПАР – Міненерго

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада представник Донецької області в українській делегації Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш поінформував, що представники окупаційної адміністрації пообіцяли з 11 листопада відкрити у колишньому режимі КПВВ «Станиця Луганська».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-