НАБУ повідомило про підозру у справі про розтрату зерна на 3,2 мільйона з Держрезерву

НАБУ повідомило про підозру у справі про розтрату зерна на 3,2 мільйона з Держрезерву

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили в.о. директору Охтирського комбінату хлібопродуктів про підозру у справі про розтрату зерна на 3,2 млн грн з Державного агентства резерву.

Як передає Укрінформ, про це НАБУ повідомляє в Телеграмі.

Підозрюваний організував незаконне і безоплатне відвантаження насіння соняшника, що перебувало на зберіганні у філії Держрезерву, іншим приватним структурам, чим здійснив розтрату у понад 189 тонн насіння соняшнику вартістю понад 3,2 млн грн.

Зерно вивезли за межі філії, однак детективи вжили невідкладних заходів, аби запобігти його подальшому незаконному обігу, і повернули до держпідприємства.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні у Держрезерві заявили, що запаси зерна перебувають на критично низькому рівні через відсутність фінансування.

16 листопада НАБУ і САП повівдомили про завершення розслідування можливої розтрати службовими особами Державного агентства резерву України зерна на понад 3,2 млн грн. Стороні захисту відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акта. Серед підозрюваних: очільник однієї з філій ДП "Охтирський комбінат хлібопродуктів", керівники виробничо-технічної лабораторії та елеватору цього підприємства. Дії усіх осіб кваліфіковані за ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу Укріїни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-