Кабмін схвалив концепцію держпрограми розвитку атомно-промислового комплексу

Кабмін схвалив концепцію держпрограми розвитку атомно-промислового комплексу

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку атомно-промислового комплексу на період до 2026 року.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 29 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Концепцією передбачений розвиток вітчизняного виробництва урану та цирконію, в тому числі залучення до виробничого процесу Апрельського родовища уранових руд. Планується підвищувати ефективність переробки уранових руд та виробництва урану, забезпечення функціонування цирконієвого виробництва.

У 2023-2025 роках мають бути побудовані нові уранові об'єкти на Новокостянтинівському та Апрельському родовищах; введення в експлуатацію цих об'єктів заплановане на 2026 рік. Крім того, планується переоснастити та створити потужності для виробництва 320 тонн діоксиду цирконію на рік.

Зазначається, що для здійснення заходів, передбачених програмою на 5 років, необхідно 9,092 млрд грн у цінах 2021 року, в тому числі 8,042 млрд грн - за рахунок державного бюджету.

Як повідомлялося, державне підприємство "НАЕК "Енергоатом" планує збільшити потужності українських атомних електростанцій (АЕС) до 24 ГВт до 2040 року. Наразі в Україні є 15 енергоблоків на 4 атомних електростанціях загальною встановленою потужністю 13,835 ГВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-