Не запускати Nord Stream 2: Шмигаль і Моравецький спільно апелювали до Німеччини

Не запускати Nord Stream 2: Шмигаль і Моравецький спільно апелювали до Німеччини

Фото
Укрінформ
Увесь цивілізований світ, і Німеччина в тому числі, мають докласти максимум зусиль, щоб не допустити використання «Північного потоку-2» як гібридної енергетичної зброї проти України та Європейського Союзу.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав після оголошення спільної з головою Ради Міністрів Республіки Польща Матеушем Моравецьким заяви для преси, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо в умовах підвищення ескалації, можливого розвитку агресії, яку ми маємо вже вісім років проти України, відповідального ставлення від наших німецьких партнерів, зокрема.

Звичайно, ми не очікуємо обміну безпекових питань на економічні питання… Ми вважаємо «Північний потік-2» гібридною енергетичною зброєю Росії та закликаємо весь цивілізований світ, наших німецьких партнерів - вживати всіх заходів, для того, щоб не допустити використання цієї гібридної зброї проти України, проти Польщі, проти Європейського Союзу», - сказав Шмигаль.

Він додав, що ризики використання такої гібридної зброї є зрозумілими всім, зокрема, більшості країн. І «необхідно, щоб відповідально до цього ставилася і Республіка Німеччина».

Шмигаль нагадав, що вже вісім років Україна має агресію з боку Росії, частину окупованих територій Криму, сходу, майже щодня гібридні атаки у вигляді кібератак, внутрішньої дестабілізації, економічної дестабілізації.

Водночас, Глава уряду наголосив, що українська армія є надійним щитом для українського суспільства та для Європи, партнерів України.

Крім того, Шмигаль подякував Польщі за неоднаразову підтримку України та наголосив, що під час розмови з Моравецьким, вони обговорювали насамперед дипломатичні шляхи вирішення ескалації з боку Росії.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Моравецьким подальшу співпрацю у сфері зберігання газу

Не можна однією рукою висловлювати солідарність із Україною, а другою підписувати сертифікаційні документи газопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив голова Ради Міністрів Республіки Польща Матеуш Моравецький під час спільної з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заяви для преси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дорогі наші партнери, не можна однією рукою висловлювати солідарність з Україною, а другою рукою підписувати сертифікаційні документи «Північного потоку-2». Це не личить», - сказав він.

Моравецький назвав газопровід геополітичною загрозою, поінформувавши, що говорив про це зі Шмигалем під час зустрічі.

Глави урядів Польщі та України також спільно апелювали до Німеччини - щоб не запускали газопроводу «Північний потік-2», бо він стане елементом шантажу Європи з боку Росії.

«Започатковуючи діяльність «Північного потоку-2», Берлін дає снаряди для зброї Путіна, якою він потім може шантажувати Європу», - підкреслив польський урядовець.

Як повідомлялося, глава польського уряду Матеуш Моравецький 1 лютого прибув із візитом до Києва. Це перший його візит в Україну на посаді глави уряду, яку він обіймає з грудня 2017 року. Восени минулого року прем’єр-міністри України і Польщі зустрічалися під час Економічного форуму в польському Карпачі.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Моравецький обговорили подальшу співпрацю у сфері зберігання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-