НБУ має достатній обсяг міжнародних резервів – $27,7 мільярда

НБУ має достатній обсяг міжнародних резервів – $27,7 мільярда

Укрінформ
Станом на 7 березня 2022 року Національний банк має, за попередніми даними, 27,7 млрд дол. міжнародних резервів і продовжує обслуговувати боргові зобов'язання у валюті.

Про це наголосив голова НБУ Кирило Шевченко в інтерв’ю ZN.UA, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу банку.

На кінець лютого 2022 року обсяг міжнародних резервів Нацбанку становив близько 27,5 млрд дол.

З початку війни резерви збільшились на 315,6 млн дол. і станом на 7 березня, за попередніми даними, сягнули 27,7 млрд дол.

«Це сталося насамперед завдяки купівлі Нацбанком валюти у банків (близько 680 млн дол.), а також надходженню коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (60 млн дол.). Ви знаєте, що Україна не планує припиняти виконувати свої зобов'язання перед кредиторами, тож з початку війни на обслуговування боргових платежів у валюті уряд витратив 342 млн дол. Додатково ми погасили кредит обсягом 100,5 млн дол., наданий центральним банком Швеції», - сказав голова НБУ.

Тому, зазначив Шевченко, коли Україна буде звільнена від російських загарбників, після повернення фінансового сектору до звичного функціонування, "ми повернемося до застосування облікової ставки та інших інструментів монетарної політики, а також до режиму плаваючого курсоутворення. Національний банк залишається відданим режиму інфляційного таргетування".

Як повідомлялося, 9 березня МВФ ухвалив рішення про виділення додаткового фінансування у розмірі 1,4 млрд дол. для України, щоб пом’якшити шок для української економіки і стати каталізатором для додаткового пільгового фінансування ззовні.

Раніше у Національному банку заявили, що пріоритетними завданнями НБУ нині є мінімізація негативного впливу російської військової агресії на фінансову систему України та підтримка її стабільної діяльності.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-