Україна змінює постачальників пального, щоб запобігти дефіциту в умовах обстрілу нафтобаз

Україна змінює постачальників пального, щоб запобігти дефіциту в умовах обстрілу нафтобаз

Укрінформ
Україна веде переговори зі світовими компаніями та державами для забезпечення стабільного постачання необхідних обсягів пального в умовах обстрілу нафтобаз російським агресором, а також переорієнтації Києва на інших імпортерів.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

"Ведемо переговори зі світовими компаніями та іншими державами щодо постачання. Не скажу, що це просто переорієнтуватися з одних джерел постачання на інші. Однак це шлях, і ми рухаємося ним", – сказав Шмигаль.

За його словами, влада прибрала акциз, знизила ПДВ, що призвело до зниження ціни (пального – ред.) до 10 грн на 1 літр. "Забезпечуємо ЗСУ та стратегічні галузі. Допомагаємо аграріям. Працюємо з мережами і щодо доставки пального до країни, і щодо його ціни на АЗС", - пояснив Шмигаль.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-