Уряд працює над секвестром бюджету

Уряд працює над секвестром бюджету

Укрінформ
Кабінет Міністрів України працює над скороченням державного бюджету на 2022 рік, зокрема, передбачається зменшення видатків ще на 70 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ви питаєте, чи буде формальний секвестр бюджету?  Так, працюємо над цим. Фактично на сьогодні ми вже прийняли рішення про скорочення на 107 млрд грн. Зараз додатково готуємо скорочення ще на 70 млрд", - наголосив очільник Уряду.

За його словами, в березні виконання бюджету по доходах складе понад 70%, що дасть змогу повністю виконувати соціальні зобов’язання держави. У квітні показники можуть бути гіршими.

"Але навіть в такому випадку є чітке розуміння, що коштів на всі першочергові потреби – армію, соціальні виплати, медицину, інші захищені статті бюджету – нам вистачає. Це стосується планування на найближчі 2-3 місяці", - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялось, Україна отримали доступ до коштів Євросоюзу у сумі в 1,2 млрд євро, 1,4 млрд від МВФ, а також доступ до кредитів та грантів. Загалом отримано вже понад 3 млрд доларів. Ще близько 10 млрд доларів – в роботі.

У лютому 2022 році до загального фонду держбюджету надійшло 104,6 млрд грн – місячний розпис виконано на 129,3% (+23,7 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-