Україна і Польща скасували дозволи на проїзд для міжнародних перевізників пального

Україна і Польща скасували дозволи на проїзд для міжнародних перевізників пального

Укрінформ
Міністерства інфраструктури України та Польщі досягли домовленості про скасування дозволів для міжнародних перевізників пального.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство інфраструктури України повідомляє у Фейсбуці.

“Ракетні удари росії по нафтопереробних заводах та нафтобазах створили критичну ситуацію на ринку палива. Метою команди Міністерства інфраструктури в цих умовах є повна лібералізація міжнародних вантажних перевезень для розв'язання цієї проблеми. Нові правила уже набрали чинності і їхніми перевагами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники. Вдячний польській стороні за конструктивну роботу”, - заявив міністр інфраструктури Александр Кубраков.

За його словами, Мінінфраструктури продовжить роботу над спрощенням вантажних перевезень і створенням максимально простих, зрозумілих правил для перевізників щодо необхідних Україні вантажів.

Читайте також: Дефіцит пального не зупинив посівну в Україні

Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти реєстрацію шляхом заповнення форми. Заповнити форму потрібно не пізніше, ніж за добу до перетину кордону.

У квітні Україна та Польща домовилися про збільшення обсягів залізничних перевезень українського експорту до Європейського Союзу та на світові ринки через Європу. Зокрема сторони створять спільне логістичне підприємство вже найближчим часом.

Читайте також: Більшість поляків підтримує участь військових у миротворчій місії в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що ситуація на ринку пального зумовлена кількома факторами. Зокрема зупинкою Кременчуцького нафтопереробного заводу через ворожі ракетні обстріли. Крім того, росія здійснювала ракетні обстріли нафтобаз, внаслідок чого знищено та пошкоджено 15 об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-