У компанії «Антонов» спростували чутки про нібито утилізацію «Мрії»

У компанії «Антонов» спростували чутки про нібито утилізацію «Мрії»

Укрінформ
ДП "Антонов" спростовує інформацію про нібито утилізацію залишків найбільшого у світі літака "Мрія", знищеного загарбниками.

Про це повідомляється на сторінці компанії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"В мережі Інтернет широко поширюється хибна інформація про «вивезення з аеропорту «Київ-Антонов-2» агрегатів літака Ан-225 «Мрія» з метою їх подальшої утилізації»... Відео, яке послужило основою для поширення зазначеної недостовірної інформації, було відзняте «піратським» способом та поширене без погодження з ДП «Антонов» та відповідними державними органами", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що державне підприємство “Антонов” тісно співпрацює з правоохоронними та слідчими органами щодо збирання доказів злочинів, скоєних російськими військами.

Компанія просить не поширювати інформацію з неперевірених джерел.

Як повідомлялося, раніше Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейк російських ЗМІ про те, що ​​літак “Мрія” нібито відбуксирували з ангару та буде розібраний на метал.

За даними Офісу Генерального прокурора, під час атаки збройних сил рф внаслідок артилерійського обстрілу військового аеродрому в Гостомелі під Києвом був знищений цивільний літак Ан-225 “Мрія”. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Читайте також: У Києві створили квітник, присвячений легендарному літаку «Мрія»

ДП “Антонов” звернулося до міжнародної авіаційної спільноти та до всіх небайдужих із закликом спільними зусиллями відродити “Мрію”.

Відновлення літака коштуватиме понад 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-