Українці зможуть обміняти гривні на євро в банках Італії

Українці зможуть обміняти гривні на євро в банках Італії

Укрінформ
З 21 червня українці, які через війну вимушено залишили Україну та перебувають в Італії, зможуть обміняти готівкову гривню на євро.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, передає Укрінформ.

«Громадяни України, у тому числі неповнолітні, які отримали дозвіл на тимчасове перебування в Італії або яким надано міжнародний захист, зможуть обміняти готівкову гривню на євро у філіях італійського центробанку на території Італії або в установах комерційних банків», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що операції обміну не передбачають відкриття рахунку чи сплати будь-яких платежів, їх можна буде здійснювати в понад 400 відділеннях банків-партнерів по всій країні.

Читайте також: Українці зможуть обміняти готівкову гривню на євро у Нідерландах

За умовами угоди, обмін готівкової гривні здійснюватиметься в межах установленого ліміту до 10 тис. грн на одну особу. До обміну прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 грн (банкноти нижчих номіналів та монети для обміну не прийматимуться). Також обміну не підлягатимуть значно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

Наголошується, що обмін здійснюватиметься за фіксованим обмінним курсом гривні до євро, який визначатиме НБУ.

Як повідомлялося, з початку війни Національним банком України вже укладено угоди щодо обміну готівкової гривні з центральними банками Польщі, Німеччини, Бельгії, Швеції та Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-