У Вінниці на релокованих підприємствах створили понад 630 робочих місць

У Вінниці на релокованих підприємствах створили понад 630 робочих місць

Укрінформ
У Вінниці на релокованих підприємствах створили 631 робоче місце.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

«Ми продовжуємо приймати підприємства, які релокуються із зони бойових дій, і на сьогодні вже маємо 117 таких бізнес-переселенців. Вони поступово інтегруються в громаду, вже створили нове 631 робоче місце, на які, зокрема, влаштовуються і місцеві жителі», - сказав Очеретний.

За його словами, із загальної кількості релокованого бізнесу 51 – це юридичні особи, ще 66 – фізичні особи-підприємці. Наразі 66% вже розпочали діяльність на новому місці.

Зокрема, заступник міського голови зазначив, що 23 серпня у Вінниці зареєструвалися два підприємства з Херсона та одне з Харкова. Їхня діяльність пов'язана зі сферами комп‘ютерного програмування, розміщенням інформації на вебвузлах, інформаційними технологіями, ремонтом і техобслуговуванням машин та устаткування промислового призначення, встановленням та монтажем машин і устаткування.

У Вінниці підприємства, які перемістилися із зони бойових дій, можуть скористатися можливостями програми з часткової компенсації відсотків за залученими кредитами. Згідно з її положенням, підприємствам з міського бюджету упродовж трьох років компенсується 50% за кредитами. Також у Вінниці за рахунок коштів бюджету міської громади роботодавцям частково компенсують витрати на ЄСВ за новостворені робочі місця.

Читайте також: В Україні створили методику визначення збитків, які рф завдала підприємствам

Окрім того, міськрада допомагає релокованому бізнесу знайти приміщення для розташування виробництва та кваліфікованого персоналу, який перевезли компанії.

Як повідомлялося, в Україні діє державна програма з релокації виробництв. Підприємства, які розташовані в зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні потужностей на захід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-