Українські компанії візьмуть участь у виставці оборонної промисловості в Польщі

Українські компанії візьмуть участь у виставці оборонної промисловості в Польщі

Укрінформ
Чотири українські компанії візьмуть участь у Міжнародній виставці оборонної промисловості (MSPO 2022), яка 6-9 вересня відбудеться у польському місті Кєльце на південному сході країни.

Про це Укрінформу повідомили організатори ювілейної 30-ї виставки озброєння у Кєльцах (Targi Kielce), яка за кількістю учасників буде рекордною за всі роки проведення заходу.

Зокрема, участь у MSPO 2022 у Польщі візьмуть українська приладобудівна компанія ТОВ «Телекарт-Прилад», Державне Київське конструкторське бюро «Луч», компанія з розробки і виробництва безпілотників ТОВ «Укрспецсистемс» та компанія з виробництва бронежилетів та шоломів Ukrtac.

На майданчиках заходу відбуватимуться пресконференції, зокрема, присвячені темі повномасштабної російської агресії в Україні. Українська делегація, у тому числі українські волонтери, які допомагають армії, зголосилися й активно працюватимуть на виставці. За словами організаторів виставки, вони матимуть можливість «напряму укласти угоди про закупівлі з виробниками військового оснащення».

Міжнародна виставка оборонної промисловості у Кєльцах на сьогодні вважається третьою за значенням виставкою «оборонки» в Європі, після виставок у Парижі й Лондоні. У цьогорічній оборонній виставці у Польщі братиме участь рекордна кількість учасників – понад 600 із понад 30-ти країн, що на 50% більше, ніж торік. На неї приїдуть, зокрема, представники оборонної промисловості США, Німеччини, Ізраїлю, Швеції, Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Фінляндії, Кореї, Естонії, Італії та Туреччини.

Туреччина в цьому році буде особливим партнером MSPO 2022, оскільки готуватиме національну виставку. У ній візьмуть участь 27 турецьких оборонних компаній, зокрема й виробник безпілотників – компанія Bayraktar.

Суттєвою на виставці буде також присутність США. Зокрема, на ній буде презентовано відомі в Україні ракетні установки M142 HIMARS, а також танки Abrams M1A2, гелікоптери CH-47 Chinook, Black Hawk, AH-4 Apache та багато інших зразків техніки. Одна з найбільших оборонних компаній світу американська Raytheon представить новітні моделі боєприпасів: керовані артилерійські ракети Excalibur, протитанкові ракети Javelin з комплектом наведення LWCLU і ракети SkyCeptor.

Читайте також: Нова зброя для України буде надходити від виробників, а не з запасів США – Білий дім

День відкритих дверей на виставці запланований на суботу, 10 вересня.

Фото: Targi Kielce

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-