Шмигаль зустрівся з Габеком: Німецький бізнес готовий розширити присутність в Україні

Шмигаль зустрівся з Габеком: Німецький бізнес готовий розширити присутність в Україні

Фото, відео
Укрінформ
Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з віцеканцлером, міністром економіки та захисту клімату ФРН Робертом Габеком та представниками німецьких компаній механізми розширення виробництва і присутності німецького бізнесу на українському ринку.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Німецький бізнес готовий розширювати виробництва та присутність на українському ринку. Разом із віцеканцлером, міністром економіки та захисту клімату ФРН Робертом Габеком та представниками німецьких компаній обговорили потрібні для цього механізми", - зазначив він.

За словами Шмигаля, насамперед ідеться про страхування воєнних ризиків для бізнесу, що допоможе активізувати економічну діяльність в Україні.

"Ми вже маємо пілотний проєкт із MIGA та перші проєкти з американською компанією DFC. Працюємо над пошуком подібного інструменту і з Німеччиною", - нагадав очільник уряду.

Шмигаль підкреслив, що Україна має потенціал у сферах критичної сировини, переробки та military-tech, які можуть принести багато переваг і перспектив для бізнесу.

"Також розраховуємо на підтримку й участь Німеччини та німецьких компаній у повоєнному відновленні нашої держави", - наголосив він.

Як написав Шмигаль у Телеграмі за результатами зустрічі Габеком, роль Німеччини у посиленні обороноспроможності України та її повоєнному відновленні є надзвичайно важливою.

«Вдячний віцеканцлеру Німеччини Роберту Габеку за візит в Україну. Роль Німеччини в посиленні обороноздатності нашої країни та в майбутньому післявоєнному відновленні надзвичайно важлива. Дякуємо за фінансову підтримку та санкційний тиск на рф», - зазначив Шмигаль.

Відео: Телеграм-канал Премʼєр-міністра України

Він наголосив, що настав час працювати над наступним пакетом, який включатиме санкції проти атомної галузі й технологій росії.

Шмигаль та Габек обговорили розвиток двосторонньої співпраці, посилення всебічної підтримки України й активізацію економічної діяльності.

Читайте також: До відбудови України залучать німецький бізнес - Мінекономіки

Як повідомляв Укрінформ, відбудова України – це найамбітніший проєкт XXI століття, який потребує величезних ресурсів, і разом з тим відкриває нові можливості для інвестицій. За даними Світового банку, потреби України на відновлення становлять 411 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-