Єврокомісія схвалила польську програму держпідтримки аграріїв на €435 мільйонів

Єврокомісія схвалила польську програму держпідтримки аграріїв на €435 мільйонів

Укрінформ
Єврокомісія схвалила програму державної підтримки у Польщі сектору виробництва пшениці у контексті російської війни проти України.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає кореспондент Укрінформу. 

«Європейська комісія схвалила польську схему на суму близько €435,4 мільйона (2 мільярда злотих) для підтримки сектору виробництва пшениці у контексті російської війни проти України… Вона складатиметься з ... прямих грантів з метою задоволення потреб у ліквідності виробників пшениці, які постраждали внаслідок геополітичної кризи, зокрема через масовий імпорт зерна з України, що сильно вплинула на внутрішній ринок зерна», - йдеться у повідомленні.

Обсяг такої підтримки не має перевищувати 250 тисяч євро для одного господарства. Польські фермери мають отримати грантову допомогу не пізніше 31 грудня 2023 року.

Читайте також: Сольський обговорив з польським колегою транзит української агропродукції

Як повідомлялося, Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія та Болгарія звернулися до Єврокомісії з проханням про запровадження захисних заходів проти «надмірного» сільськогосподарського експорту з України.

Єврокомісія 2 травня оголосила про компромісне рішення, яке передбачає тимчасову заборону українського імпорту чотирьох ключових сільськогосподарських товарів – пшениці, кукурудзи насіння ріпаку та соняшнику - з одночасним скасуванням країнами односторонніх заходів проти українського імпорту та продовження транзиту українського збіжжя до інших країн ЄС та на світові ринки. Обмеження діятимуть до 5 червня.

Читайте також: Єврокомісія заборонила імпорт окремих агропродуктів з України

Водноча Єврокомісія оголосила про намір виплатити цим п'яти країнам спочатку 56 мільйонів євро, а потім ще 150 мільйонів євро для компенсації збитків фермерських господарств внаслідок падіння цін на внутрішніх ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-