Викачували по 10 тонн щодоби: на Житомирщині ліквідували схему викрадення спирту

Викачували по 10 тонн щодоби: на Житомирщині ліквідували схему викрадення спирту

Укрінформ
Детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили службових осіб, які через врізку в трубі викачували необлікований етиловий спирт зі спиртзаводу в Житомирській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Детективи встановили, що за допомогою врізаної труби, в обхід спиртовимірювального лічильника, спирт викачували за межі заводу – орієнтовно по 10 тонн щодоби. Необліковану продукцію зберігали у складському приміщенні неподалік та реалізовували по всій території України. У податковому та бухгалтерському обліках така діяльність не відображалась", - йдеться у повідомленні.

За результатами обшуків було вилучено з незаконного обігу рідину з характерним запахом спирту, транспортні засоби, чорнові записи та фінансово-господарську документацію підприємства. Орієнтовна вартість вилученого – 10 млн гривень.

Наразі встановлюються збитки, завдані підпільним виробництвом спирту. Детективи БЕБ відпрацьовують інформацію про можливе сприяння незаконній діяльності працівників одного з контролюючих органів.

Читайте також: БЕБ ліквідувало схему продажу фальсифікованого алкоголю на Київщині

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Як повідомлялося, Бюро економічної безпеки на Дніпропетровщині викрило підпільне виробництво спирту, сума збитків щодо несплати податків становила 4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-