Оновлену наглядову раду Ощадбанку очолив Лавренчук

Оновлену наглядову раду Ощадбанку очолив Лавренчук

Укрінформ
В Ощадбанку розпочала роботу оновлена наглядова рада; на першому засіданні вона обрала головою Володимира Лавренчука.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба фінустанови.

"Володимир Лавренчук має 36 років досвіду в банківській сфері. З них 27 років – у топменеджменті найбільших державного (Ощадбанк) та іноземного (Райффайзен Банк Аваль) банків. Під його керівництвом український банк Аваль було перетворено на повноцінного члена австрійської банківської сім’ї Райффайзен", - йдеться в повідомленні.

Починаючи з 2020 року Лавренчук є керівником українського офісу NEQSOL Holding з фокусом на інвестиційну діяльність та управління портфелем активів, а також членом наглядової ради Vodafone Україна.

Також із числа членів були обрані голови комітетів ради Ощадбанку:

  • комітету з питань ризиків та комплаєнсу – Елізабет Нельсон;
  • комітету з питань аудиту – Хуан Енріке Перес Калот;
  • комітету з питань призначень та винагород посадовим особам – Володимир Лавренчук;
  • комітету з питань стратегії та трансформації – Олександр Роднянський.

У пресслужбі нагадали, що в результаті передбаченого чинним законодавством оновлення складу наглядової ради Ощадбанку до її складу приєднались чотири досвідчених експерти фінансового ринку: Міхал Крупінський (Michal Krupinski); Володимир Лавренчук, Елізабет Нельсон (Elisabeth Nelson) та Філіп Хізлі (Philip Heasley). Ще два члени – Хуан Енріке Перес Калот (Juan Enrique Perez Calot) та Антон Пятигін зберегли свої місця в наглядовій раді з попередньої каденції.

До числа членів ради також входять три залежних члени: Юлія Пашко (від Комітету Верховної Ради), Роза Тапанова (від Кабінету Міністрів) та Олександр Роднянський (від Президента України).

Читайте також: У НБУ призначили нового очільника департаменту грошового обігу

«У цей час, повний складних викликів, наглядова рада та правління мають зосередитись на збереженні операційної стабільності банку та підвищенні його ефективності. Важливим напрямом є кредитна підтримка бізнесу та громадян, а також робота над фіксуванням та подальшим відшкодуванням збитків, отриманим банком внаслідок російської агресії. Ці завдання - серед стратегічних, над якими ми будемо працювати в першу чергу», – заявив новообраний голова наглядової ради.

Вітаючи членів новообраної наглядової ради, голова правління Ощадбанку Сергій Наумов зазначив, що експертиза цієї ради і новобраного голови – на дуже високому рівні. На його думку, це допоможе банку бути успішним прикладом стійкості та надійності, які під час повномасштабної війни демонструє українська банківська система.

Як повідомлялось, у квітні 2023 року Кабінет Міністрів України призначив шість незалежних членів наступної наглядової ради Ощадбанку.

Фото: nadra.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-