Енергоатом: Недопуск МАГАТЕ до частини ЗАЕС може бути спробою приховати реальну ситуацію на станції

Енергоатом: Недопуск МАГАТЕ до частини ЗАЕС може бути спробою приховати реальну ситуацію на станції

Укрінформ
Президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін вважає, що недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів Запорізької атомної електростанції є спробою росіян приховати справжню ситуацію на станції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"За словами президента Енергоатома Петра Котіна, факт недопуску експертів моніторингової місії агентства (МАГАТЕ - ред.) до реакторних залів, де розташовані активні зони реакторів і міститься відпрацьоване ядерне паливо, може бути спробою російських окупантів приховати справжню ситуацію на ЗАЕС", - ідеться у повідомленні.

Котін також наголосив, що Енергоатом залишається єдиним легітимним оператором ЗАЕС, тож лише повернення станції під повний контроль України може забезпечити її ядерну та радіаційну безпеку.

Читайте також: На ЗАЕС забезпечили резервне електропостачання - МЕГАТЕ

Як повідомлялося, експерти МАГАТЕ досі не можуть отримати доступ до всіх частин майданчика, і протягом останніх двох тижнів їх не допускають до реакторних залів енергоблоків № 1, 2 і 6, де знаходиться активна зона реактора та відпрацьоване паливо.

Крім того, загарбники обмежують доступ МАГАТЕ до деяких частин машинного залу ЗАЕС, зокрема до зон реакторних установок 3-го, 4-го і 6-го енергоблоків.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-