Україні потрібно $42 мільярди зовнішнього фінансування для підтримки успіхів - глава МВФ

Україні потрібно $42 мільярди зовнішнього фінансування для підтримки успіхів - глава МВФ

Укрінформ
Україні необхідна міжнародна фінансова допомога у розмірі $42 мільярди для підтримки досягнутих успіхів.

Як передає Укрінформ, про це заявила директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва в інтерв’ю СNBC

«Україна заслужила на підтримку міжнародної спільноти своїми дуже розважливими внутрішніми діями. Вони зібрали податків на 36% ВВП. Я не знаю багато країн, які це роблять навіть без війни. Вони знизили інфляцію з 27% до 5%. Вони відновили перспективи економічного зростання, яке зараз становить 4,5%», – наголосила Георгієва.

Читайте також: Інфляція у січні сповільнилася до 4,7%: які продукти і послуги подешевшали

За її словами, без міжнародної підтримки ці здобутки можуть бути втрачені.

Вона привітала рішення Європейського Союзу підтримати пакет фінансової допомоги на 50 млрд євро для України. Також Георгієва висловила сподівання, що прагматизм у США візьме гору над політичними розбіжностями й американський Конгрес ухвалить правильне рішення, яке забезпечить «цю дуже цінну підтримку для України».

«Україна, яка бореться за міжнародний порядок і повагу до суверенітету, насправді бореться не лише за Україну, вона бореться за те, щоб світ був стабільнішим і кращим місцем для бізнесу для всіх», – сказала Георгієва.

Читайте також: У Мінекономіки зустрілись із місією МВФ - говорили про інвестиції та виконання Україною зобов’язань

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з командою Міжнародного валютного фонду на чолі з Умою Рамакрішнан впровадження реформ та фінансування України на цей рік.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-