Ukraine Facility: Шмигаль каже, що уряд працює над отриманням першого траншу від ЄС

Ukraine Facility: Шмигаль каже, що уряд працює над отриманням першого траншу від ЄС

Укрінформ
Кабінет міністрів працює над отриманням першого траншу від Європейського Союзу в межах нової програми Ukraine Facility.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час виїзного засідання уряду на Львівщині, передає кореспондент Укрінформу.

Він висловив вдячність міжнародним партнерам, які фінансово підтримують Україну і допомагають українському уряду закривати соціальні програми та інші пріоритети.

«Вчора (22 лютого - ред.) Україна та Міжнародний валютний фонд на рівні експертів домовилися про третій перегляд нашої програми EFF. Ми виконали всі структурні маяки МВФ. Провели необхідні реформи та зміни. Очікуємо тепер на рішення Виконавчої ради, завдяки якому Україна отримає від фонду майже 900 млн доларів», - зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що уряд також працює над тим, щоб уже в березні отримати перший транш від Європейського Союзу в межах нової програми Ukraine Facility.

Читайте також: ЄБРР упродовж п’яти років може інвестувати в Україну до €15 мільярдів

«Від Японії сподіваємося отримати цього року нову допомогу. Говорили про це з Прем’єром Кішідою під час візиту нашої делегації в Токіо. Посилюємо нашу економіку. Посилюємо фінансову стійкість задля сильної України та нашої перемоги», - підсумував глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, профільні комітети Європейського парламенту підтримали рішення щодо Ukraine Facility, багаторічної програми фінансової допомоги для України на 50 млрд євро.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-